EBEC

European BEST Engineering Competition

Acasă Evenimente EBEC

European BEST Engineering Competition (EBEC) este cea mai mare competiție inginerească din Europa, reunind an de an studenți din toate colțurile Europei pentru a le pune la încercare deprinderile practice, creativitatea și abilitățile de lucru în echipă.

Competiția are o structură piramidală, începând cu 87 de faze locale, urmate de alte 15 faze regionale și naționale, ce desemnează echipele câștigătoare ale fiecărei țări sau regiuni în care se organizează concursul.

În mod uzual, competiția s-ar fi încheiat cu o fază internațională, în cadrul căreia echipele anterior menționate să concureze în etapa finală EBEC. Anul acesta, însă, din motive interne, această fază nu va mai fi organizată.

În etapa finală a ediției precedente, ținute în Brno, Cehia, reprezentanții României și Republicii Moldova au reușit să obțină locul întâi, atât la proba de Case Study, cât și la cea de Team Design.

Vă puteți înscrie ca echipă, dar și individual, iar în acest caz, BEST București vă va asigna numărul necesar de coechipieri pentru a completa echipa.

EBEC propune participanților două tipuri de probe:

 • Team Design

  Echipele participante se vor întrece în construirea unui prototip din materiale neconvenționale, contra cronometru, testându-și cunoștințele din diverse domenii tehnice și nu numai!

 • Case Study

  Participanții vor avea de înfruntat probleme reale sau ipotetice, exersându-și spiritul analitic, gândirea strategică și abilitățile de prezentare.

 • Cucerește Europa!

  Echipele câștigătoare vor merge mai departe la faza regională (EBEC România & Republica Moldova), de unde vor avea șansa să se califice pentru faza finală a competiției, ce se ține anual în una dintre cele 32 de țări în care BEST este prezent.
  Pe locuri, fiți gata, start!


BRD Schneider Electric Stefanini Ubisoft Accenture