Totul despre noi

Home Articole


Treasure Hunt Bucharest 2017Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare organizează în data de 14 octombrie 2017 prima ediţie a evenimentului „Treasure Hunt Bucharest”, ce se va desfășura în unele dintre cele mai frecventate zone ale capitalei. Evenimentul reprezintă un proiect inovator ce are ca scop principal descoperirea oraşului atât de către boboci, cât şi de către ceilalţi studenţi dornici de aventură.
Concurenţii vor avea ca obiectiv depăşirea diferitelor obstacole ce le vor sta în cale în încercarea lor de a parcurge traseul stabilit. Prin intermediul acestui eveniment, ce se bazează pe comunicare şi colaborare, studenţii vor avea ocazia să creeze noi legături sociale și să dea dovadă de creativitate, ingeniozitate şi cultură generală, toate acestea îmbinându-se perfect cu competenţele lor fizice. Totodată, participanții vor fi conduşi de interesul acordat încheierii cu succes a acestei provocări, menite să dezvolte atât spiritul de echipă, cât şi pe cel competitiv.
Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare este o organizație studențească apolitică, non-guvernamentală și non-profit ce vine în sprijinul studenților, asigurându-le acestora o educație complementară celei oferite în timpul anilor de studiu și stimulând participarea lor la diferite evenimente organizate în cadrul facultății.
Acest eveniment este promovat cu sprijinul partenerilor media: AGERPRES (Agenția Națională de Presă), BuzzCamp, CCOC, Bucuresteni.ro, T&T Online, Shadow Events, StudLand, ȘtiriFelDeFel, VinSiEu, Studenții.net și de ONG-urile: BEST București, EESTEC București și LSRS.
QS World Grad Tour
QS World Grad Tour se numără printre cele mai mari târguri de universități din străinătate. Fie că licența îți dă bătăi de cap și simți că nu studiezi ce ești menit să faci mai târziu în viață sau ești interesat de oportunitatea unui master, ăsta e locul potrivit pentru a-ți face ordine în planurile de viitor.
Vino să întâlneşti universități de top cu peste 500 de masterate şi doctorate în peste 10 țări. Experimentează, află cum stau treburile în centre universitare din toată lumea, descoperă ce îți place și urmează-ți pasiunea, fără vreun efort financiar.
Participă la târg, completează formularul pentru câștigarea unei burse, alcătuiește un eseu pe tema „How you plan to build on your academic achievement” și poți fi câștigătorul unei burse.
Pentru a-ți asigura locul în cadrul evenimentului, trebuie doar să îți înregistrezi datele aici.
Ce mai aștepți? Fă pasul cel mare pentru viitorul tău profesional!
Cum a început?


Eram în al doilea semestru al primului meu an de facultate și nu aveam ce face.
Aflasem câte ceva de BEST de la o amică ce era deja membră,însă nu m-am grăbit să aplic oricât de interesant părea. Mă ghidam pe principiul: la pomul lăudat să nu te duci cu sacul, însa nici nu pot spune că aveam o idee foarte clară cu ce se ocupă organizația și cât de bine aș fi primită. Așadar aveam o oarecare reticență.
Am avut însă noroc.
Am aplicat pentru o poziție la un eveniment în organizația din care făceam parte și am fost respinsă. Norocul stă in faptul că în aceeași zi cu interviul pentru eveniment era și ultima zi de recrutare BEST din acea primăvară, așa că după ce am ajuns acasă destul de afectată de întâmplare, m-am decis că nu am nimic de pierdut dacă aplic totuși.
Azi pot să spun că faptul că am fost respinsă atunci, a fost unul din cele mai bune lucruri ce mi s-au întamplat.
Zis și făcut, după ce m-am panicat puțin că nu am timp să răspund la toate întrebările din formular am reușit să aplic cu aproximativ 20 de minute înainte de deadline.
Au urmat apoi interviurile oarecum intimidante. Dădusem de cineva care era la a treia sa încercare și cumva asta mă speria dar și ambiționa. Să vezi că cineva încearcă după atâta timp să intre poate să însemne ori că e o persoană încăpățânată ori că organizația asta e destul de tare, așa că începi să iți regândești șansele. Mai era prezent și un număr destul de mare de oameni care oricât de blând ar fi zâmbit erau totuși atenți la fiecare mișcare și vorbă a mea( no pressure). Am fost acceptată în cele din urmă și de acolo tot înainte.
Ce a urmat?


Pe scurt, BEST te scoate din casă și te pune la treabă. E mereu un eveniment super la organizarea căruia poți să ajuți și o petrecere după fiecare eveniment la care să iei parte, secretul este să vrei să te implici.
Din liceu, destul de mulți oameni mă îndrumau spre voluntariat, spre orice proiect posibil, „că dă bine la CV” ,însă după ceva timp în BEST, această idee a devenit o motivație slabă. Am realizat că luam parte la organizarea evenimentelor pentru că voiam eu să mă implic, pentru că fiecare proiect avea personalitate, pentru că lucram în echipe cu oameni deschiși la minte și prietenoși și pentru că mă distram și mă simțeam în largul meu. Reușita evenimentelor a devenit un scop comun și nici nu am simțit când a început să se înfiripe dedicarea.În curând singurul lucru despre care vorbeam era BEST, în așa hal încât mai aveam puțin și o convingeam și pe mama să aplice.
Paginile în plus la CV zugrăvite cu vasta mea activitate, au devenit mai apoi un efect secundar de care nu pot decât să fiu încântată.
Ce am schimbat?


Au fost și momente dificile și asta pentru că nu e niciodată ușor să ieși din zona de confort,însă se merită.În câteva luni am avut parte de o dezvoltare personală așa de intensă, încât pot să spun că văd diferența cu ușurință și nu pot să nu îmi imaginez ce diferență o să fie în câțiva ani.
Dacă la început mi se părea dificil să vorbesc despre mine de parcă nu m-am cunoscut niciodată, cu timpul am trecut prin ceva traininguri și am început să mă concentrez singură la a îmi îmbunătății modul de a comunica, felul de a lucra în echipă și atitudinea pe care o inspir.
Am învățat să sun pentru fund raising și cred că nici în prezența celui mai incredibil băiat făcându-mi cea mai minunată declarație de dragoste nu mi-ar bate așa tare inima cum îmi bătea înainte de a suna la vreo companie pentru sponsorizări. Tot ce aveam în minte era să nu spun vreo prostie.Cu toate acestea emoțiile și-au făcut efectul la început și am zis de vreo două ori că eu sun din partea BEST „Bucharești”…
Pe partea de internațional și cursuri organizate de BEST am fost atât în rolul de organizator când au venit studenți străini în București cât și în rolul de participant la Roma. Și din asta am învățat multe despre diverse culturi și tradiții străine. M-am simțit desigur foarte norocoasă,pentru ca am vizitat așa un oraș impresionant pe bani puțini. Ca bonus acum am prieteni din toate colțurile Europei.
Lista nu se termină aici însă ar trebui să scriu un roman ca să vorbesc despre fiecare experiență în parte .
În prezent mi-am luat alte angajamente în BEST și tot ce pot spune e că știu că mai am multe de învățat și că povestea e abia la început. Poate peste ceva ani genul acesta de articol o să arate mult mai nostalgic și mai matur, dar asta doar experiența o poate reda.
Așadar dacă ai în gând să aplici în BEST și nu ești interesat de a te dezvolta,a te distra, a cunoaște oameni noi și a învăța un ansamblu impresionant de lucruri din o mulțime de domenii, mai bine tine-ți cursorul departe de formularul de aplicare.