BEST Bucharest


Because we can!

BEST Bucharest


BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație internațională prezentă în 95 de universități tehnice din Europa. Istoria BEST a început acum 25 de ani când organizația a fost inființată cu scopul de a spori diversitatea culturală și pasiunea pentru inginerie la nivel European.

BEST București ajută de 20 de ani studenții Universitătii Politehnica București să călătorească în Europa la costuri foarte reduse, dar cu o calitate ridicată, să își dezvolte aptitudinile în diferite domenii ale ingineriei și lucrul în echipă prin competiții inedite precum EBEC sau BEST Engineering Marathon. Și nu în ultimul rând să pornească cu succes pe drumul unei cariere reușite prin evenimentele de carieră care aduc studenții mai aproape de angajatori.

Pe langă beneficiile enumerate mai sus, devenind membru BEST ai șansa de a face parte dintr-o familie prietenoasă de studenți în care distracția și dezvoltarea personală sunt o tradiție ce se respectă și se promovează de 25 de ani.

BEST Experience

Cum a început?

Eram în al doilea semestru al primului meu an de facultate și nu aveam ce face. Aflasem câte ceva de BEST de la o amică ce era deja membră,însă nu m-am grăbit să aplic oricât de interesant părea. Mă ghidam pe principiul: la pomul lăudat să nu te duci cu sacul, însa nici nu pot spune că aveam o idee foarte clară cu ce se ocupă organizația și cât de bine aș fi primită. Așadar aveam o oarecare reticență. Am avut însă noroc. Am aplicat pentru o poziție la un eveniment în organizația din care făceam parte și am fost respinsă. Norocul stă in faptul că în aceeași zi cu interviul pentru eveniment era și ultima zi de recrutare BEST din acea primăvară, așa că după ce am ajuns acasă destul de afectată de întâmplare, m-am decis că nu am nimic de pierdut dacă aplic totuși. Azi pot să spun că faptul că am fost respinsă atunci, a fost unul din cele mai bune lucruri ce mi s-au întamplat. Zis și făcut, după ce m-am panicat puțin că nu am timp să răspund la toate întrebările din formular am reușit să aplic cu aproximativ 20 de minute înainte de deadline. Au urmat apoi interviurile oarecum intimidante. Dădusem de cineva care era la a treia sa încercare și cumva asta mă speria dar și ambiționa. Să vezi că cineva încearcă după atâta timp să intre poate să însemne ori că e o persoană încăpățânată ori că organizația asta e destul de tare, așa că începi să iți regândești șansele. Mai era prezent și un număr destul de mare de oameni care oricât de blând ar fi zâmbit erau totuși atenți la fiecare mișcare și vorbă a mea( no pressure). Am fost acceptată în cele din urmă și de acolo tot înainte.Ce a urmat?

Pe scurt, BEST te scoate din casă și te pune la treabă.Mereu este cate un eveniment super la organizarea căruia poți să ajuți, precum și o petrecere după fiecare eveniment la care să iei parte. Secretul este să vrei să te implici. Din liceu, destul de mulți oameni mă îndrumau spre voluntariat, spre orice proiect posibil, „că dă bine la CV” ,însă după ceva timp în BEST, această idee a devenit o motivație slabă. Am realizat că luam parte la organizarea evenimentelor pentru că voiam eu să mă implic, pentru că fiecare proiect avea personalitate, pentru că lucram în echipe cu oameni deschiși la minte și prietenoși și pentru că mă distram și mă simțeam în largul meu. Reușita evenimentelor a devenit un scop comun și nici nu am simțit când a început să se înfiripe dedicarea.În curând singurul lucru despre care vorbeam era BEST, în așa hal încât mai aveam puțin și o convingeam și pe mama să aplice. Paginile în plus la CV zugrăvite cu vasta mea activitate, au devenit mai apoi un efect secundar de care nu pot decât să fiu încântată.Ce am schimbat?

Au fost și momente dificile și asta pentru că nu e niciodată ușor să ieși din zona de confort,însă merită.În câteva luni am avut parte de o dezvoltare personală așa de intensă, încât pot să spun că văd diferența cu ușurință și nu pot să nu îmi imaginez ce diferență o să fie în câțiva ani. Dacă la început mi se părea dificil să vorbesc despre mine de parcă nu m-am cunoscut niciodată, cu timpul am trecut prin ceva traininguri și am început să mă concentrez singură la a îmi îmbunătăți modul de a comunica, felul de a lucra în echipă și atitudinea pe care o inspir. Am învățat să sun pentru fund raising și cred că nici în prezența celui mai incredibil băiat făcându-mi cea mai minunată declarație de dragoste nu mi-ar bate așa tare inima cum îmi bătea înainte de a suna la vreo companie pentru sponsorizări. Tot ce aveam în minte era să nu spun vreo prostie.Cu toate acestea emoțiile și-au făcut efectul la început și am zis de vreo două ori că eu sun din partea BEST „Bucharești”… Pe partea de internațional și cursuri organizate de BEST am fost atât în rolul de organizator când au venit studenți străini în București cât și în rolul de participant la Roma. Și din asta am învățat multe despre diverse culturi și tradiții străine. M-am simțit desigur foarte norocoasă,pentru ca am vizitat așa un oraș impresionant pe bani puțini. Ca bonus acum am prieteni din toate colțurile Europei. Lista nu se termină aici însă ar trebui să scriu un roman ca să vorbesc despre fiecare experiență în parte . În prezent mi-am luat alte angajamente în BEST și tot ce pot spune e că știu că mai am multe de învățat și că povestea e abia la început. Poate peste ceva ani genul acesta de articol o să arate mult mai nostalgic și mai matur, dar asta doar experiența o poate reda. Așadar dacă ai în gând să aplici în BEST și nu ești interesat de a te dezvolta,a te distra, a cunoaște oameni noi și a învăța un ansamblu impresionant de lucruri din o mulțime de domenii, mai bine tine-ți cursorul departe de formularul de aplicare.

Formular de aplicare
În cazul în care nu poți vizualiza formularul, poți aplica aici.